Flitteres? Lófasz???

A flitteres lófasz olyan gyűjtőfogalom, ami egyaránt helyettesíti a képernyőn szállingózó kedves fiszfaszokat és a fölösleges funkciókat, mint a kvarcóra, a névnap és a valutaváltó...

Utolsó kommentek

  • lepisma_saccharina: ftsdt.com ;-) (2009.03.22. 12:12) e-Egyház 2.0
  • Tóni, aki nem valódi: www.blameliberalism.com/files/1702387/uploaded/shirt09i'mprochoice300x300_1.jpg (2008.04.08. 01:32) F the P
  • Hópihécske: Kívánok neked és minenkinek! Szerető társat, családot Vele egészséget, boldogságot Megérdemelt ... (2008.01.02. 01:15) F the P
  • pumpa: Hát, elképzelhető, hogy alkalmomadtán fabrikálok ide is, de idő tekintetében nem állok túl jól... ... (2007.11.29. 17:09) F the P
  • Hópihécske: Szia rl ! örülök, hogy vagy és előkerültél. Már hiányoztak az írásaid . Itt a pumpa –ba is írsz re... (2007.11.26. 00:08) F the P
  • Utolsó 20

Szinkron-politikusok

2007.07.02. 12:45 | 9 komment

Mit tehet egy politikus, ha bátor, szókimondó, esetleg reform-politikája miatt a tömegek elfordulnak tőle, népszerűsége visszafordíthatatlanul csökken? Szinkronizáljon népszerű sorozatokat!

Ritka, szinte kivételes eset, amikor egy politikus a kötelező frakció-fegyelem mellett emberi oldalát is megmutathatja a nagyközönségnek. Az elit tagjai többnyire kétdimenziós alakok, akik magukon hordozzák a hivatásukat minősítő általános értékítélet egyszerűsítő jelzőit (csaló, tolvaj, zsidó, kommunista, ideggyenge, esetleg mindezek bérence).

Van megoldás! A pártok befizethetnék prominenseiket jelenleg futó, népszerű sorozatokba szinkronszínésznek! Egy közkedvelt sorozat jól felépített karaktere kölcsönözhetné mindazt egy politikusnak, ami a parlamenti közvetítésekben nem látható, de a népszerűséghez rendkívül fontos: szociális érzékenységet, humort,  borotva elmét, szakértelmet, vagy bonyolult érzelmeket, magányt, megbánást...

Rengeteg lehetőség van. Gondoljunk csak bele: Vészhelyzet, ugye... Vagy a Maffiózók... Az Elnök emberei kézenfekvő megoldás lenne, de a karaktereken akkora veszekedés kerekedne, hogy ezt inkább előre kiveszem a menüből. Viszont a Médiumban brillírozó Patricia  Arquette magyar hangjaként ugyanúgy el tudnék képzelni egy Dr. Lamperth Mónikát és egy Kóka Jánost is. Ki legyen a magyar Kiefer Sutherland? Lesz-e Mikolából új Szakácsi Sándor? A Heroes, a Lost, vagy a 24 külön-külön is rengeteg lehetőséget rejtenek, de a politikusok segítségével speciálisan magyar kontextus hozható létre közöttük.

Sőt, a különböző elkötelezettség mellett működő televíziók kedvenc politikusaikat alkalmazhatnák hírolvasóként. A jubiláló köztévé helyében például szoci képviselőket brandingeltem volna a Híradóban heteken keresztül. (Izgalmasabb lett volna, mint minden nap másik kiöregedett beszélő fejre mondani, hogy ez is hogy tönkrement...)

Ha már mindez jól megy és gördülékeny a műsor, heti rotálásban helyet cserélhetnének a politikusok és az oknyomozó újságírók. Kíváncsi vagyok, ki kit veretne laposra...

Az értékes felvetésért köszönet Lamnak!

Címkék: politika sorozat közszolgálat politikai marketing szinkronszínész

A bejegyzés trackback címe:

https://flittereslofasz.blog.hu/api/trackback/id/tr53109886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hópihécske 2007.07.05. 21:11:08

szia rl!Kétdimenziós alakokra jó megoldásnak tűnik az ötleted, ha megtalálják számukra a legjobb szerepet és nem lesznek lámpalázasak. Itt betanult szöveget kell nekik elmondani és, ha tévednek bukás van, mert itt mindenki észreveszi a hibát! Féltem a tv-t
Először is eltörölném a felfele bukás lehetőségét! Némelyiknek lehet a végzettségét igazoló okmányát is beszüntetném, zároltatnám bizonyos ideig!
Esetleg lehetne Őket is pontozni. A munkájuk után kapnák a piros és fekete pontokat! Ezt már az autóvezetésnél behozták! Ez is érdekes lenne!
Kötelező jó cselekedeteket hajtatnák végre velük, ami kötelezően közérdek lenne az ő hasznuk nélkül!
Én elküldeném őket felváltva fél évre gyárba segédmunkára, közhasznú munkára minimálbérér dolgozni és abból éljen meg! A parlamenti fizetésének különbözetét kötelezően a segélyeseknek és a közhasznú munkákra utalnám! Ja, ha nem végzik rendesen a munkájukat vissza kellene menniük dolgozni!
Természetesen nem egészíthetné ki a minimálbért! Kíváncsi lennék, hogy élne meg és utána, milyen döntéseket hoznának!
Nem is tudom mi volt a film címe, talán „1$-os fogadás „ nem tudom, A filmben 1$ -ba fogadtak, hogy 1 évig a hajléktalanok közt él! Remélem tudod, mire gondolok!
Szóval ez is egy lehetőség lenne számukra, de talán ezt mégse, pedig némelyik megérdemelné!
….. a népszerűséghez rendkívül fontos: szociális érzékenységet, humort, borotva elmét, szakértelmet, vagy bonyolult érzelmeket, magányt, megbánást... stb. :-)) ezek rendkívül jó tulajdonságok, ezekkel saját maguk népszerűségét önként is tudnák javítani, ha akarnák!
Ezek a tulajdonságok biztos újra előjönnének és talán az előrelátásuk is fejlődne, hisz azt is figyelembe vennék a köznek mi jó, nehogy visszakerüljenek a régi munkakörükbe!

Lam 2007.07.06. 11:52:23

Sztem ne írj minden mondat végére felkiáltójelet. És sztem ne vegyél komolyan dolgokat, nem megy az neked.

Hópihécske 2007.07.06. 13:40:07

Szia Lam! Köszönöm a jó tanácsot megfogadom. Azért nem kell felkiáltójel, hogy mindenki úgy értelmezze, ahogy akarja, vagy ahogy éppen sikeredik? Abban igazat adok, hogy nem megy ez nekem, de azért próbálkozhatok? Vagy ennyire idegesítő, ha kicsit komolyabban gondolom végig és időnként teljesen más szemszögből? Ez is egy vélemény, mint a tiétek. Én szeretném megérteni ti, gondolkodásmeneteteket. Sok mindent kipróbáltam, csináltam, de ez még kimaradt ez életemből, ezért próbálkozom, tanulom. Azt nem ígérem, hogy sikerül, de legalább megpróbálom.
Egyébként megnéztem a Te oldaladat, és szívesen meghallatnám a gitár játékodat, megnézném a takarításodat. Élménydús lehet toll helyett takarítóeszközökkel a kezedben. Figyelemmel kísérném a munkád, az írásod is, mert az írásod tetszik, csak nem beszélek angolul, Te meg belekevered, ha meg akarom érteni 1 hétig szótárazhatok, s még akkor is meg van az esélye a félreértésnek, a rossz fordításom miatt. A leírásod alapján a takarítóeszközzel is ugyanúgy bánhatsz, mint a tolladdal…. Jól. Ja a zenédhez, valami „ csendes őrült” limonádé szöveggel szolgálhatok, és már készülhet is a fergeteges sikerű CD, DVD. Tuti a siker.. üdv mindenkinek és mégegyszer is köszi a segítséget, szívesen fogadom az építő kritikát.
rl írásait azért szeretem, mer kevés angol és idegen szavat használ, magyarul ír.

anybody 2007.07.07. 21:48:16

Szót, nem szavat. (Ha már a magyar nyelvhelyességnél és érthetőségnél tartunk...)

Hőpihécske 2007.07.07. 22:01:07

szia anybody! köszönöm a javítás, ez fel sem tünt, legközelebb jobban odafigyelek....

Hópihécske 2007.07.07. 22:06:51

úÚy látszik már az energiám is túteng és a hóból hő lett, mielött még valakinek az is feltünne a nevemben. Köszönöm elütés volt......:-))

Lam 2007.07.08. 15:23:24

Na már csak a nyelvművelés hiányzik.

Hópihécske 2007.07.08. 16:19:34

sziasztok! szia rl! köszi a bíztatást.
Lam szivesen veszek nyelvművelési órákat, de azt hiszem visszaadjuk rl-nek a teret, mert kezdem azt hinni, lassan én leszek a legnagyobb szám ezen az oldalon. A rivaldafény rl-nek jár, hisz Ő írta a cikket, ettől viszon elkanyarodtunk.
Habár, ha meggondolom... Jó ötletet adtál..
A következő választásokon jelöltetem magam...
Ezek szerint nekem a politikai pálya is elég lenne a hírnévhez........
üdv mindenkinek :- ))
süti beállítások módosítása